2022. dec 07.

Egy régebbi, de aktuális cikk: interjú velem 10 évvel ezelőtt a parókia portálon

írta: Kalicz László
Egy régebbi, de aktuális cikk: interjú velem 10 évvel ezelőtt a parókia portálon

10 évvel ezelőtt is fontos volt, ma még fontosabb: 

"Kalicz László szerint, ha megtámadnak egy nőt, az első lépés a pszichológiai hadviselés, majd a technikai végrehajtás.
– A nőnek meg kell próbálni higgadtnak maradni, nem szabad pánikba esni. Meg kell találnia azt a pillanatot, amikor ellentámadásba lendülhet. A férfi érzékeny pontjait kell támadni, amivel nagy fájdalmat okozhat támadójának. Ez nem olyan, mint a katonai közelharc, hogy ütéssel, dobással földre szorítja a férfit, mert ezt gyengébb fizikumánál fogva nem tudja megtenni.

Kalicz László számtalan történetet hallott már megtámadott nőktől. Azt mondja, hogy akik önvédelmi oktatást kaptak, azoknak az esetek 90 százalékában sikerült megoldaniuk a helyzetet, ha támadás érte őket.
– A 25 órás alaptanfolyamnak nemcsak gyakorlati, hanem elméleti része is van. A feleségem református lelkész, sokszor beszélgetünk arról, hogy fejben is rendbe kell tenni a dolgokat. Szerintem egy női önvédelmi alaptanfolyamot mindenkinek el kellene végezni, mert a nők meglehetősen kiszolgáltatottak. Azt javaslom, mindenki nézzen szét a „piacon", hogy hol tartanak tanfolyamokat, és körültekintően válasszák meg azt is, hogy kitől tanulnak.

A "fegyver"
Az önvédelmi oktatók szerint hamis illúzió, hogy egy gázspray vagy egy fegyver megvéd, hiszen egy támadásnál nem biztos, hogy van idő elővenni ezeket. Néha egy esernyő, egy körömreszelő vagy egy magas sarkú cipő a legjobb „fegyver".

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok!

Forrás: www.parokia.hu

Szólj hozzá