2022. dec 11.

Önismeret és motiváció - 2. rész

írta: Kalicz László
Önismeret és motiváció - 2. rész

  1. Akkor is bízz magadban, amikor mások el akarnak tántorítani a célodtól! Tudd, hogy mit és miért csinálsz és tegyél is meg ezért mindent! Sokszor azok, akik lebeszélni, elbizonytalanítani akarnak, irigyek rád!

  2. Állíts fel prioritásokat! Ebbe helyezd bele a céljaid és ennek megfelelően járj el mindig! Ezeken csak szükség esetén változtass! Következetesen haladj mindig előre!

  3. Próbálj motivált maradni! Kerüld azok közelségét, akik visszahúznak! Keresd azok társaságát, akik ösztönzően hatnak rád, akik örülnek a sikerednek, büszkék az elért eredményeidre!

  4. Tanulj! Figyeld meg, hogy mások hogy dolgoznak, mivel motiválják magukat! Minél több módszert ismersz, annál több lehetőséged nyílik a hatékony alkalmazásra a céljaid elérése érdekében! Legyél nyitott, de legyél képes szűrni az információt! Csak azt használd fel, ami valóban téged visz előre! (ami másnak jó, nem biztos, hogy neked is és fordítva!)

  5. Bármi, amit megtanulsz, felhasználsz, tedd a sajátoddá! Alakítsd, formáld úgy, hogy személy szerint neked legyen megfelelő! Sokszor esünk abba a hibába, hogy mások módszerét akarjuk magunkra erőltetni és csodálkozunk, ha elmarad a várt eredmény. De hogy is jönne, hiszen ahány ember, annyi féle út és módszer. Alakítsd ki a saját utad, a saját módszered! Ne utánozz, használd fel a javadra, amit kapsz!

Ezek a tanácsok nem csak a sportra, a harcművészetre adoptálhatóak, hanem a mindennapi életbe is. Ha tisztában vagy a képességeiddel és a korlátaiddal is, az önbizalmad az egészséges határon lesz, magabiztos, céltudatos személyiséggé válhatsz! A mindennapokban is az egyik legnagyobb gát az önbizalom hiánya. Ez gyakran a megfelelő önismeret hiányából fakad. Tegyél ez ellen a fent említett tanácsok segítségével!

Szólj hozzá