2023. feb 06.

Mikor? Mivel? Hová?

írta: Kalicz László
Mikor? Mivel? Hová?

feliratkozas.png

A technikánál különösen fontos a fejezet címében említett 3 kérdőszó.

A Mikor? a technika kivitelezésének idejét jelenti

A Mivel? a megfelelő ütő, vagy rúgófelület, vagy eszköz kiválasztását jelenti.

A Hová? pedig azt, hogy az ellenfél testét hol, milyen pontokon támadjuk meg. Ennek a 3 dolognak ismételten együtt kell működnie a hatékony kivitelezéshez.

A rossz időben kivitelezett technika érvényét veszti, vagy elveszíti hatékonyságát. Az sem jó, ha hamar reagálunk, ha későn, az még rosszabb. Fontos a helyes kivitelezési időpont megválasztása.

A megfelelően megválasztott ütő- és rúgófelület kiválasztása rendkívül fontos. Önvédelemről beszélünk, tehát nem feltétlen olyan személy technikájáról, akinek az ütőfelületei edzettek, erősek. Általános alapelv, hogy kemény felületre puhával, puha felületre keménnyel támadunk. Talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy az ellenfelet hol támadjuk meg, hiszen nyilvánvalóan oda kell támadnom, ahol fáj, ami megakadályozza a további támadások kivitelezésében.

Mivel?

A mindig nálad lévő fegyver nem más, mint a kezed és a lábad. Tudnod kell, hogy ha megütsz, vagy megrúgsz valakit, az a te ütő-vagy rúgófelületedre is visszahat (hatás-ellenhatás) így helyesen kell megválasztanod azt, hogy mivel és hová támadsz.

A következő részben végigmegyünk mindhárom kérdéses területen, tartsatok velünk! 

Addig is iratkozzatok fel hírlevelünkre, hogy ne maradjatok le a legfontosabb információkról! 

feliratkozas.png

Szólj hozzá