2023. jan 15.

AZ EMBERI TEST LEGSEBEZHETŐBB PONTJAI - 3. RÉSZ

írta: Kalicz László
AZ EMBERI TEST LEGSEBEZHETŐBB PONTJAI - 3. RÉSZ

Fülek: a fül szintén egy nagyon érzékeny, fájdalmas pontja a fejnek. A vékony porcok a fülben rendkívül sérülékenyek, fájdalmasak. A fül mögött helyezkedik el az egyensúlyért felelős szervünk. Ennek megtámadása egyensúlyzavart, de akár eszméletvesztést is okozhat. Bármelyik ütő felületünkkel hatékonyan támadható, rendkívül éles fájdalommal reagál fogásra, nyomásra, csavarásra egyaránt.

A halánték: a halánték a koponya legvékonyabb része. Megütése eszméletvesztést, akár halált is okozhat! Edzetlen kézzel itt sem javasolt az ököllel való ütés. Támadj tenyérrel, kézéllel, vagy tenyérsarokkal!

A fejtető (kutacs): a koponya varratokból áll, egy horizontális és egy vertikális varratból. Ezeknek a varratoknak a találkozásánál helyezkedik el a kutacs. Ez az a pont, ami a csecsemőknél még lágy és ahogy öregszünk, úgy csontosodik meg. Viszont ez a pont továbbra is érzékeny marad. Megütése erős fájdalommal, eszméletvesztéssel, agyrázkódással járhat. Ne támadj ököllel, üss tenyérrel, vagy valamelyik nálad lévő eszközzel!

A nyak teljes keresztmetszete: a nyak támadása nagyon veszélyes a sérülékenysége miatt. Elől helyezkedik el a gégefőporc, melynek ütése halálos lehet, vagy fulladást okozhat. Oldalt vannak a nyaki verőerek, ezek érzékeny, fájdalmas pontok, közvetlen a fejet tartó és mozgató inak mellett. Ezeknek a megütése nagyon erős fájdalommal jár, de okozhat eszméletvesztést is! Hátul a nyaknál a koponyába csatlakozik a gerinc. Ennek megtámadása erős fájdalommal eszméletvesztéssel, bénulással, vagy halállal járhat!

Az arccsont: szintén kiütési pont. A kemény csont továbbadja az ütés energiáját az agynak. Erős fájdalommal, eszméletvesztéssel, agyrázkódással járhat a megtámadása! Nem javasolt edzetlen kézzel a kemény felülettel való támadás, üss puhával!

  Az alsó és felső állkapocs találkozása: nagyon érzékeny, erős fájdalommal járó pont, nyomásra, de ütésre is intenzív fájdalommal reagál. Hatása hasonló az arccsontéhoz, vagyis erős fájdalommal, eszméletvesztéssel, agyrázkódással jár! Itt is javasolt a puha felülettel való támadás!

Szólj hozzá